Skip to main content

Mijn naam is Hanneke Hoogenstrijd. Ik ben geboren in Zaandam op 28 april 1960. In 2003 ben ik gestart met de opleiding tot acupuncturist aan de academie voor Traditionele Chinese Geneeswijzen, Qing Bai in Amersfoort. Dit is een 3 jarige HBO opleiding waarbij de klassieke Chinese geneeswijzen het uitgangspunt is van de studie.langlauf

Na het eerste jaar, de basis vakopleiding, heb ik mij gespecialiseerd als acupuncturist. Vervolgens heb ik, naast de studie, een cursus ooracupunctuur afgerond. Tijdens het laatste jaar van de opleiding acupunctuur wordt elke student geacht een scriptie te schrijven. Omdat ik een grote passie heb voor de bergsport, heb ik mijn scriptie geschreven over onderkoeling en bevriezing in de bergsport. Mijn scriptie werd genomineerd voor de prijs als één van de betere scriptie van dat studiejaar. Kijk hier voor mijn scriptie.

In 2008 heb ik de HBO studie Westerse Medische Basiskennis met succes afgerond zodat ik lid kon worden van een beroepsverenging. Na de deze opleiding heb ik een jaar Tui-Na gestudeerd omdat ik deze therapievorm zeer goed vind aansluiten bij een acupunctuurbehandeling als dit nodig is. Verder heb ik verschillende bijscholingen gevolgd. (zie verder CV)

Ben je geïnteresseerd in mijn CV, klik hier.

Door de Tui-Na massage en de effecten die deze therapievorm heeft op mensen en dieren, ben ik mij meer gaan verdiepen in verschillende vormen van massage. De ontspanning die mensen en dieren kunnen vinden in massage, spreekt mij aan en daarom ben ik mij tevens verder gaan scholen om deze massagetechnieken te leren. De combinatie Tui-Na en de ontspanningsmassage heb ik veel gebruikt in mijn werk als humane acupuncturist. Tui-Na om de blokkade op te heffen, de massage om tot ontspanning te komen.

In de loop van de jaren heb ik mijn focus verlegd van het behandelen van mensen, naar het lesgeven in Traditionele Chinese Geneeswijzen (TCG). Ik heb twee jaar les gegeven aan een academie voor TCG in de opleiding humane acupunctuur en TuiNa (=een Chinese massagevorm).vakantie

In 2017 heb ik een opleiding acupunctuur voor honden gevolgd in Antwerpen, puur uit interesse. Het werken met honden begon mij in de loop van dat jaar steeds meer te boeien en heb toentertijd besloten om hierin verder te gaan. Daarom werk ik sinds begin van 2018 niet meer met mensen, maar behandel ik honden met (kleur) acupunctuur/acupressuur en massage onder de naam Acupunctuur-Brummen. Verder heb ik mij verdiept in kleurenpunctuur om een alternatief te kunnen bieden voor honden die acupunctuur niet willen toelaten.  Kleurenpunctuur is een pijnloze behandeling ter vervanging van acupunctuur.

Daarnaast heb ik mij verder ontwikkeld in het lesgeven van TCG bij honden en geef ik hier cursussen in onder de naam Kyno-Cursus. Ik geef cursussen acupressuur, Tui-Na en verschillende andere onderwerpen uit de TCG gericht op honden. 

Naast mijn praktijk voor acupunctuur en massage voor honden in Brummen, geef ik nog steeds een aantal dagen les aan het ROC RijnIJssel in Arnhem. Ik geef les aan de opleiding Pedagogisch Werk. Het lesgeven kan ik goed combineren met mijn eigen praktijk en cursussen.

Of het nu winter is of zomer, samen met mijn hond Floortje, maak ik graag mooie wandelingen in de natuur. Dicht bij huis, maar ook op vakantie trekken we er graag opuit!  

balk

Deze website gebruikt cookies om bezoekersstatistieken te meten en om social media knoppen te tonen. Door op ok te klikken accepteer je ze.